Dagprogramma

Iedere groep heeft maximaal 16 kinderen en een leidster, die wordt geassisteerd door een hulpmoeder. Vaak is er ook nog een stagiaire in de groep.
 
Zo ziet onze morgen op de speelzaal eruit:

8.30 - 8.45 uur De peuters worden gebracht en mogen nog even spelen met degene die ze brengt.
 
Hierna mogen de peuters vrij spelen in het lokaal met klei, puzzels, spelletjes en ander ontwikkelingsmateriaal of in één van de hoeken. 
 
9.30 uur We gaan in de kring. We wensen elkaar goedemorgen, zingen christelijke en andere liedjes en luisteren naar een Bijbelverhaal.
Dan gaan we eten en drinken, ook gezellig in de kring, waarna we de luiers verschonen en kijken wie er nog moet plassen.  
 
10.15 uur We maken een knutselwerkje en is er tijd om nog wat te spelen in de klas of in de hal.

10.45 uur We gaan weer in de kring. In deze kring geven we aandacht aan het thema waar we over werken, dit doen we door middel van praatplaten, spelletjes, boekjes en liedjes.

11.00 - 11.15 uur We gaan naar buiten bij droog weer, als het regent blijven we in de klas of spelen we in de grote hal.
 
11.30 - 11.45 uur De peuters worden weer opgehaald.
 
De middagen zien er ongeveer hetzelfde uit. Omdat de groepen kleiner zijn en het overwegend oudere peuters zijn die 's middags komen, is er meer gelegenheid om wat moeilijkere werkjes of activiteiten te doen.
�t Zwaluwennest, 2011
Realisatie: Anyway Internet